26.07.2024

Teplice mají novou klubovou hymnu od Kabátů

FK Teplice

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Fotbalový klub z Teplic si připravil novinku. Před sobotním domácím ligovým utkáním s pražskou Spartou představí novou hymnu od populární skupiny Kabát, která oprášila poválečný popěvek fanoušků Nad Bouřňákem.

Jak avizuje klubový web, nová verze zazní přibližně deset minut před výkopem. Na sociálních sítích je možné pustit si audio spolu s textem hymny, aby se ji fanoušci mohli naučit.

Členové teplické rockové skupiny jsou velkými fanoušky fotbalového klubu a někteří z nich dokonce v mládí hráli za jeho mládežnické týmy. Kytarista Tomáš Krulich chytal, modrožlutý dres oblékali i další kytarista Ota Váňa a zpěvák Josef Vojtek. Kabáti teď vdechli nový život fanouškovskému popěvku „Nad Bouřňákem zakroužilo hejno ptáků“, který se na Stínadlech zpívá již po desetiletí.

Skupina připravila nové aranžmá této skladby, baskytarista Milan Špalek pak také text druhé sloky. Na samotném nahrávání se podílela nejen kompletně skupina Kabát, ale také další hudebníci z Teplic. Třeba další velký fanoušek týmu Kamil Střihavka. Zpěvák je autorem poslední klubové hymny, která se příliš neujala. Ve studiu si zazpívali také legendy klubu a zástupci fanoušků. Nechyběli ani trenér Zdenko Frťala se svými asistenty Ondřejem Prášilem a Janem Rezkem.

Premiéru si klub naplánoval na sobotní zápas s obhájcem titulu. Před výkopem dorazí Kabáti spolu s dalšími osobnostmi představit hymnu a poprvé se na Stínadlech rozezní, aby si ji mohli fanoušci zazpívat.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME