19.01.2023

Úvodní kolo play off NFL rozhodně nezklamalo

San Francisco 49ers

Redakce O2 TV Sport

Fantastické výkony, dramatické koncovky a třetí největší obrat v historii vyřazovací části nejslavnější ligy amerického fotbalu. Takový byl Super Wild Card Weekend v NFL.

Úvodní zápas Wild Card kola play off odstartoval souboj 49ers se Seahawks, tedy souboj třetího quarterbacka Brocka Purdyho, který se okamžitě stal senzací NFL a týmu, který měl být v přestavbě, ale místo toho se propracoval až do play off. Po vyrovnané úvodní polovině zápasu ukázali 49ers svou sílu, a nakonec porazili Seahawks 41:23, když dominoval hlavně WR Deebo Samuel a RB Christian McCaffrey. San Francisco tak potvrdilo roli favorita, a nakonec natáhlo svou šnůru vítězství na 11 utkání.

Ve druhém zápase play off se fanoušci dočkali třetího největšího obratu v historii NFL play off. Jacksonville Jaguars na domácím hřišti prohrávali proti Los Angeles Chargers už 0:27, ale i přesto se nakonec radovali z postupu do divizního kola play off. QB Trevor Lawrence se dokázal oklepat z hrůzného startu, když hodil čtyři interceptions a čtyřmi touchdowny dostal Jaguars zpět do hry. S vypršením časového limitu zápasu pak obrat dokonal kicker Patterson, který úspěšným field goalem poslal Jaguars do další fáze vyřazovací části a otočil skóre na 31:30.

Překvapivě vyrovnané utkání viděli fanoušci v Buffalu, kde proti sobě nastoupili obrovští favorité, domácí Bills, proti Miami Dolphins, kteří nastupovali s náhradníkem náhradníka na pozici QB. Skylar Thompson se však s Dolphins držel, a nakonec se rozhodovalo až ve čtvrté čtvrtině, kde Bills dokázali udržet výsledek zápasu a se skóre 34:31 postoupili do další fáze. Podobný průběh sledovali fanoušci i v Minnesotě, kde domácí Vikings nestačili na hráče Giatns. New York Giants nakonec po skvělém výkonu QB Jonese a defenzívy porazili Minnesotu 31:24. Vikings tak prohráli své první utkání sezony, kde bylo skóre na rozdílu jednoho držení míče. Bohužel pro Minnesotu se tak stalo v play off a sezona pro ně končí.

Poslední dvě utkání obstaraly souboje Ravens proti Bengals a Cowboys proti Buccaneers. Nejprve Cincinnati Bengals potvrdili roli favorita a uštědřili Ravens druhou prohru za sedm dní. Utkání bylo ale také velmi vyrovnané, a nakonec na konci zápasu Ravens pokoušeli vyrovnat hrou zvanou Hail Mary, která jen těsně nevyšla. Naopak nejpřesvědčivější vítězství zaznamenali Dallas Cowboys, kteří na hřišti Tampy jednoznačně přejeli tým Toma Bradyho a vítězstvím 31:14 postoupili do další fáze. Zároveň si připsali první vítězství v play off na hřištích soupeře od roku 1992.

V divizním kole nás čekají fantastické souboje, kdy Divisional Round Play off odstartuje v sobotu od 22:30 zápas Chiefs proti Jaguars, na který naváže duel Eagles proti Giants. Samozřejmostí je předzápasové Studio NFL, které startuje v 22.00 hodin.

V neděli se pak také začne rozborem zápasů v pokračování Studia NFL od 20.30 hodin, na které navazují souboje Bills a Bengals od 21.00 hodin a 49ers s Cowboys od 0.30 hodin.

Posledních sedm zápasů NFL v letošní sezoně! U toho nesmíte chybět.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME