28.12.2022

Základní část NFL vrcholí!

Green Bay Packers

Redakce O2 TV Sport

Zbývají poslední dvě kola základní části a pět míst pro play off nezná obsazení. V šestnáctém týdnu NFL se znovu trochu poodkryla tajenka, které týmy se letos podívají do vyřazovací části. Ze čtrnácti míst pro play off už je více než polovina zabraných a v posledních dvou týdnech, tak bude velká tlačenice o zbývající volná místa.

Štěstí v neštěstí měly týmy v NFC, které stále bojují o místo v play off. V šestnáctém týdnu se totiž nepodařilo zvítězit žádnému ze čtveřice Seahawks, Giants, Lions ani Commanders a tak je boj o poslední dvě místa ve wildcard stále otevřený. Bohužel pro výše zmíněné týmy dokázali svůj souboj s Dolphins zvládnou Green Bay Packers, kteří se dostali do skupiny týmů, mezi kterými se bude rozhodovat. Právě Packers mají v posledních týdnech vzestupnou formu a dvojnásobný MVP z posledních dvou sezon Aaron Rodgers má vše ve svých rukou. Nejblíže postupu jsou jednoznačně Giatns s bilancí 8–6–1, kterým stačí v tomto týdnu vítězství nad Colts, aby měli jistotu play off. Naopak zbylé týmy si to přímo i nepřímo rozdají o zbylé místo v posledních dvou týdnech.

Blízko postupu je i Tampa Bay, ta má stále sice negativní bilanci 7–8, ale díky slabé NFC South je na prvním místě v této divizi, což znamená jisté místo v play off. Klíčový duel odehrají Bucs v příštím týdnu proti Panthers. Pokud vyhrají, play off mají jisté. Pokud by utkání nezvládli bude se rozhodovat v posledním kole základní části a Tom Brady a spol. by byli blízko vyřazení.

V konferenci AFC bude také ještě veselo v posledních dvou hracích týdnech. Jaguars potvrdili vzestupnou formu, když porazili New York Jets a dostali se na první místo v divizi, jelikož Tennessee Titans naopak jdou s formou opačným směrem a prohráli páté utkání v řadě. Jaguars tak dokončují obrat o 180 stupňů, když v posledních dvou sezonách dokázali zvítězit pouze ve čtyřech zápasech a nyní bojují o play off. O vítězi divize AFC South, a tedy postupujícím do play off, se rozhodne v posledním týdnu, kdy se proti sobě střetnou právě Titans a Jaguars v přímém souboji o vítězství v divizi.

O poslední místo pro play off v konferenci AFC tak mezi sebou bojují Dolphins, Patriots, Jets, Steelers a Raiders. Všechny týmy mají stále legitimní šanci na vyřazovací část, přičemž největší favorité jsou Dolphins, kteří mají momentálně nejlepší bilanci ze zmíněné pětice. Jenže u Dolphins si další otřes mozku přivodil QB Tua Tagovaila, což by mohl být velký zádrhel pro tým z Miami, jenž prohrál čtyři utkání v řadě.

Další novinkou, která se stala v tomto je propuštění hlavního trenéra Nathaniela Hacketta z Denveru, který na lavičce Broncos nevydržel ani jednu celou sezonu. Poslední kapkou byla prohra Broncos proti Rams 51:14. Konec kariéry pak ohlásil trojnásobný defenzivní hráč sezony a jeden z nejlepších defenzivních hráčů vůbec J. J. Watt, který po konci sezony pověsí kopačky na hřebík a ukončí tak naprosto fenomenální kariéru.

Sedmnáctý týden přinese na obrazovkách O2 TV Sport a Premier Sport 2 právě některé z klíčových duelů o play off jako souboj Patriots proti Dolphins v neděli od 19.00 hodin, a hned poté duel Packers s Vikings. Oba tyto souboje hodně napoví, jaká nakonec bude postupná sedmička v konferenci AFC a NFC. Základní část NFL vrcholí a u toho nesmíte chybět!

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME