13.02.2024

Lipsko přivítá Real

Red Bull Leipzig

Redakce O2 TV Sport

Na parádní souboj v rámci Ligy mistrů se mohou těšit fotbaloví fanoušci. Premier Sport 2 v rámci úterního programu nabídne souboj Lipska s Realem Madrid. Předzápasové studio s moderátorem Petrem Svěceným startuje ve 20.15 hodin.

Úterý 13. prosince 2023: Red Bull Lipsko – Real Madrid CF

Ze šesti odehraných utkání Bundesligy se Lipsku povedlo vyhrát jediný. V posledním odehraném duelu remizovalo s Augsburgem 2:2 a v tabulce kleslo na pátou pozici. „Musíme dobře bránit ve všech oblastech a být celkově kompaktní. Určitě budeme mít také příležitosti ke změně hry. A musíme se snažit mít fáze hry s míč, který dobře využíváme,“ řekl pro web klubu hlavní kouč Lipska Marco Rose.

Celý jeho tým vyhlíží fotbalový svátek: „Těšíme se na zápas na našem stadionu. To je to, na čem jsme pracovali celou minulou sezonu – utkáme se s Realem Madrid – jedním z nejsilnějších týmů v Evropě. Dáme do toho všechno!“

Real vede španělskou nejvyšší soutěž s náskokem pěti bodů. Ale pozor, předloni v říjnu v Lipsku prohrál 2:3. „Jsme na dobré vlně, tým je nadšený a namotivovaný. Liga mistrů je zpět, což je soutěž, kterou máme opravdu rádi a hrajeme proti silnému a kvalitnímu rivalovi, který hraje intenzivní fotbal. Musíme hrát kvalitně v obraně i útoku, máme na to kvalitu,“ pronesl pro www.realmadrid.com hlavní kouč španělského giganta Carlo Ancelotti.

Madrid má jinak výtečnou bilanci s německými kluby – osm výher, čtyři remízy a právě zmíněnou prohru. „Respekt k soupeři je důležitým aspektem přípravy na hru. Jednou z nejdůležitějších věcí je, že vstřelili 26 branek z protiútoků. Lipsko je impozantní tým s velmi rychlými a kvalitními útočníky,“ dodal.

„S experty Františkem Strakou a Jakubem Podaným se pobadíme nad nejlepšími střelci Bundesligy, zhodnotíme i výhru Realu 4:0 proti Gironě v La Lize,“ uzavřel Petr Svěcený.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME