13.02.2023

Mountfield zdolal i Třinec a na „čtyřku“ ztrácí pouze bod

Mountfield HK / Stanislav Souček

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Hradce Králové zaznamenali v extralize šesté vítězství v řadě. V dohrávce 8. kola Tipsport extraligy zdolali Třinec 4:3.

Východočeši uspěli zejména díky třem gólům čerstvých navrátilců do sestavy. Svou ztrátu na čtvrté Oceláře tak v tabulce snížili na jediný bod. Mountfield vyzrál na Třinec na třetí pokus poprvé v sezoně. Poslední vzájemný duel v základní části odehrají oba soupeři už v pátek na stadionu Ocelářů.

„Mělo to parametry play off. Byla tam spousta soubojů, bylo to vyhrocené. Podali jsme dobrý výkon a jsme strašně rádi, že jsme vyhráli,“ pochvaloval si v rozhovoru s Janem Hrabalem královéhradecký trenér Petr Svoboda. Měl radost i z návratu několika zraněných hráčů. A kdy se vrátí Radek Smoleňák?

„Byl to vyrovnaný zápas. Měli jsme hodně oslabení, inkasovali jsme z toho, pak jsme dostali čtvrtý gól po chybě v obranném pásmu. Mužstvo ale ukazuje charakter, chlapcům věřím,“ pravil Zdeněk Moták.

Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 4:3 (2:2, 0:0, 2:1).
Branky a nahrávky:
1. Pilař (Eberle, McCormack), 9. Jergl (F. Pavlík, Lalancette), 47. Okuliar (Werek, Lev), 50. Zachar (Okuliar) – 4. Marinčin (M. Doudera, Nestrašil), 8. Roth (Miloš Roman, Hrehorčák), 60. L. Hudáček (Roth, M. Růžička). Rozhodčí: Jeřábek, Stano (SR) – Kis, Rampír. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 3542.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME