12.12.2023

United vyzvou Bayern

Manchester United

Redakce O2 TV Sport

Střet dvou evropských gigantů nabídne Liga mistrů na Premier Sport 2. Manchester United vyzvou Bayern Mnichov. Předzápasové studio s moderátorem Petrem Svěceným startuje ve 20.20 hodin.

Úterý 12. prosince 2023: Manchester United – Bayern Mnichov

Manchester je poslední ve skupině A, v níž nasbíral dosud pouze čtyři body. „Myslíme jen pozitivně. Víme, co je třeba udělat: musíme vyhrát, abychom zůstali v Evropě, o tom to všechno je. Připravuji tým s přesvědčením, že to zvládneme,“ pověděl pro www.manutd.com hlavní kouč Erik ten Hag.

K postupu potřebují United vyhrát a zároveň utkání Kodaně s Galatasarayem musí skončit remízou. Před týdnem dokázali porazit Chelsea 2:1, doma ale podlehli 0:3 s Bournemouthem.

„Když hrajete proti Bayernu Mnichov, musíte hrát co nejlépe, protože mají opravdu dobrý tým s velmi dobrými fotbalisty. Ale jak jsem řekl, Chelsea má také úžasné hráče a my jsme s nimi šli po hlavě a dominovali jsme jim. Takže si myslím, že to dokážeme i proti Bayernu,“ dodal kouč United.

Mnichovu se naopak v Lize mistrů daří, však ve skupině neprohrál rekordních 39 zápasů po sobě. Naposledy odešel bez bodu po porážce 0:3 s Paris St. Germain v září 2017. „Když podepíšete smlouvu s Bayernem nebo Manchesterem United, zavazujete se dát 100 procent každý den. To je náš přístup,“ vyhlásil trenér Bayernu Thomas Tuchel.

Bavorský velikán utrpěl vysokou porážku 1:5 ve Frankfurtu. Podle kouče Thomase Tuchela musí jeho tým „vážně zareagovat“: „V tabulce skupiny nejsme pod tlakem, ale máme svá očekávání. Manchester samozřejmě udělá vše, aby nás porazil, ale neočekávám od nás nic menšího než náš nejlepší výkon.“

„S experty Davidem Jarolímem a Jakubem Podaným nejprve vzpomeneme na vzájemné finále v roce 1999, v němž Manchester otočil zápas z 0:1 na 2:1. Z hráčů se zaměříme na Harryho Kanea nebo na Garnacha s Mainooem,“ uzavřel Petr Svěcený.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME